Kompanija “Bubaja d.o.o.” uspešno završila crowdinvesting ciklus uplatom poslednje rate!

Isplatom poslednje rate kamate prema investitorima, Bubaja d.o.o. iz Beograda, prvi klijent jedine Crowdinvesting/Crowdlending platforme u Srbiji: https://ventu.rs/, uspešno je ispunio obaveze prema svim zajmodavcima. Kampanja iz decembra 2020. godine, putem koje je prikupljeno 50.000 evra, bila je prva te vrste preko Ventu.rs. Investitorima, njih ukupno 73, glavnica je isplaćena u pet jednakih polugodišnjih rata, sa kamatnom stopom od 6% i grejs periodom od godinu dana.

Bubaja d.o.o. nosilac je poznatih brendova zdravih slatkiša – ZdrawoSlatko i hladno ceđenih sokova – RO! Od svog osnivanja, Bubaja d.o.o. postala je prepoznatljiva među ljubiteljima zdravog načina ishrane u čitavoj Srbiji kojima svoje proizvode dostavlja po porudžbini preko portala: https://zdrawoslatkoiro.com/ i vrši prodaju u svoja tri objekta u Beogradu.

Prema rečima osnivača, Veljka Milićevića, „Crowdinvesting kampanja bila je od velikog značaja da se prevaziđu teškoće u poslovanju izazvane epidemijom COVID-19 i da se podigne svest o tome da stari kanali prodaje ne rade više, odnosno da načini poslovanja, kao sto su povećanje broja proizvoda, izgradnja proizvodnje i kapilarna dostava nisu oblici poslovanja koji rade za nas i za sve male privrednike“. Nakon završetka kampanje, Bubaja d.o.o. udvostručila je svoje ukupne prihode u 2022, u odnosu na 2021. godinu, uz značajan rast neto dobitka. Ove godine akcenat rukovodstva ostao je na daljem uvećanju profitabilnosti, praćenom održavanjem stabilnog nivoa prihoda.

Ventu.rs, koju je 2020. godine pokrenula konsultantska kuća BDO Business Advisory d.o.o, zajedno sa partnerom – kompanijom CONDA GmbH iz Austrije, prva je i jedina Crowdinvesting/Crowdlending platforma u Srbiji. Putem platforme, koja povezuje zainteresovane klijente-zajmoprimce i investitore-zajmodavce, do sada je uspešno sprovedeno pet kampanja, u kojima prikupljeno ukupno 613.000 evra.


Ventu Tim

Autor članka

Ventu Tim

Vesti