O nama

Ventu.rs je crowdinvesting platforma koja povezuje biznise i investitore.

Biznisima omogućavamo nov način finansiranja pokretanjem kampanje za prikupljanje sredstava. Osim toga, nadgledamo ceo proces i pružamo stručnu podršku.

Investitorima pružamo priliku da investiranjem podrže male biznise i ostvare finansijsku dobit.

Naša misija

Okupljamo preduzetnike i investitore i zajedno stvaramo osnovu za realizaciju perspektivnih poslovnih ideja.

Verujemo da je budućnost u rukama mladih kompanija i inovativnih preduzetnika, a postavljanje temelja za realizaciju njihovih vizija smatramo našom misijom.

Naši principi

Ventu.rs je više od crowdinvesting platforme. Ventu.rs je veza između preduzetnika i investitora koji zajedno žele da postignu velike stvari.

Za Ventu.rs su ljudi na prvom mestu.

Veliki značaj pridajemo ličnom kontaktu i ekspertizi našeg i partnerskih timova. Bilo da se radi o preduzetnicima, našim investitorima ili drugim partnerima, naš tim savetnika (pravnih, marketinških, poreskih i finansijskih) na raspolaganju je otklanjanje svih potencijalnih nedoumica i optimizaciju procesa finansiranja i investiranja, kako bi naši korisnici imali najbolje moguće korisničko iskustvo, a mi pružili što svrsishodniju uslugu.

Stručnost, timski rad i iskustvo.

Uz pomoć visokokvalifikovanih partnera posedujemo široko znanje u raznim industrijama i tržištima. Na taj način postižemo najviši kvalitet crowdinvesting projekata. Ovaj proces započinje sveobuhvatnim i doslednim izborom najboljih ideja koje biramo zajedno sa našim timom eksperata. Pored naše interne ekspertize, Ventu.rs raspolaže i eksternim ekspertskim timom sa bogatim iskustvom u finansijskom, poreskom, pravnom i marketinškom savetovanju.

Svojim korisnicima nudimo profesionalnu uslugu i stručne savete kako bismo stvorili najbolju moguću osnovu za uspeh njihove kompanije. Naša široka partnerska mreža i Ventu.rs zajednica igraju u tome važnu ulogu.

Ideje predstavljaju osnovu za nas. Ali za realizaciju vizija potreban je tim i njegova posvećenost!

Osnivači

Ko stoji iza ideje o Ventu.rs

BDO Business Advisory (Knez Mihajlova 10, 11000 Beograd) je konsultantska kompanija osnovana 1992. godine. BDO u Srbiji sarađuje sa privrednim društvima i pomaže njihov razvoj u oblasti finansijskog i poreskog konsaltinga. Danas je jedno od najvećih društava na tržištu u ovoj oblasti. Deo je međunarodne mreže BDO International, a sa svojim sestrinskim društvom, BDO d.o.o. pokriva širok spektar usluga kao što su poslovno savetovanje, revizija, poresko savetovanje, računovodstvo i IT savetovanje.

BDO International je jedna od najvećih svetskih mreža firmi koje pružaju usluge iz oblasti revizije, računovodstva, poslovnog i poreskog konsaltinga. BDO International ima 1.591 kancelarija u 162 države i teritorije u celom svetu, gde radi 80.087 zaposlenih.

CONDA je kompanija registrovana u Beču, Austrija. Kompanija je osnovana 2012. godine sa namerom da postane platforma koja povezuje mlade, inovativne kompanije sa investitorima. Od tada, CONDA je proširila svoje aktivnosti na Nemačku, Sloveniju, Slovačku i Poljsku gde ima svoje predstavnike, dok je investiranje omogućeno i iz Švajcarske i Lihtenštajna.

Od svog osnivanja CONDA je kroz svoju mrežu omogućila prikupljanje preko 25 miliona evra, za preko 100 klijenata. Osim razvoja sopstvene mreže, od 2014. godine CONDA nudi svoj softver po tzv. „white label“ principu. Do 2018. godine, osam kompanija je na ovaj način kupilo gotovo rešenje i pokrenulo platforme za grupno investiranje bazirane na proverenom softverskom rešenju CONDA.